19 septembrie 2011

Televiziunea prin internet IPTV de la Romtelecom nu va mai fi gratis


Conform zf.ro, Romtelecom, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii TV de pe piaţă, a trimis scrisori acasă tuturor clien­ţilor care folosesc gratuit ser­viciul său de (IPTV), propunându-le ca începând din luna august să treacă la un abonament cu plată, la tarife care va­riază între 4,9 şi 9,9 euro pe lună (fără TVA), sau să renunţe la acest pachet de servicii. 

Compania pregă­teşte astfel terenul pentru lan­sarea, în august, a unei noi oferte integrate de servicii de voce, net şi televiziune, care presupune şi reîmpa­che­tarea pro­gramelor TV, a precizat pentru ZF Ovi­diu Ghiman, director exe­cutiv strategie şi comercial rezidenţial al operatorului.
Romtelecom nu a precizat câţi dintre cei 35.000 de clienţi IPTV nu plătesc în acest mo­ment pentru serviciile TV, însă este posi­bil ca un procent semnificativ dintre utili­zatori, probabil peste 10.000, să se afle în aceas­tă situaţie. Romtelecom a lansat în de­cembrie 2009 serviciile TV furnizate prin linia de telefon de cupru şi a avut de atunci mai multe campanii de abonare prin care a oferit gratuit acest serviciu pentru clienţii care cumpărau anumite pachete de telefonie şi net fix.


"Există şi clienţi care şi-au luat serviciul în perioada de testare sau prin oferte promoţionale şi care beneficiau gratuit de acesta pentru o anumită perioadă de timp", a declarat Ghiman.
Oferta comercială IPTV lansată în mai 2010 de Romtelecom in­clu­dea patru abona­mente, dintre care unul - denumit iNational, era furnizat gra­tuit şi includea acces la 24 de canale TV. Celelalte abo­namente erau iVariat - 52 de posturi TV (cu tarife între 4,9 şi 5,9 euro pe lună, fără TVA), iStar - 62 de posturi TV (5,9 - 6,9 euro) şi iMax - 88 de posturi TV (13,9 - 15,9 euro). Pe lângă aceste abonamente, clienţii puteau activa şi extraopţiuni cu alte programe TV suplimentare.

De luna viitoare compania va scoate din grilă abonamentul gratuit astfel că utili­zatorii trebuie fie să aleagă un abonament cu plată, fie să renunţe la serviciu. "Pentru clienţii care primesc serviciul în mod gratuit, propunerea este de a trece la un pachet plătit cu mai multe canale: iVariat de 4,9 euro / lună (fără TVA), iExtra de 6,9 euro / lună (fără TVA) sau iMaxim de 9,9 euro / lună. Conform cerinţelor legale, clienţii care nu sunt de acord cu modificarea propusă de companie pot rezilia serviciul fără penalităţi, ceea ce s-a şi comunicat clienţilor în scris". Compania nu va modifica preţurile pentru pachetul Maxim (ce va avea canale în plus), iar pachetul Variat nu se modifică pentru clienţii care au contractat deja acest pachet, potrivit Romtelecom.

De ce acest pas, de a renunţa la gratuităţi? "Publicul din România îşi doreşte o mai mare varietate de canale, televiziunea rămâne principalul mijloc de divertisment, dar conţinutul de calitate costă (…)", spune Ghiman. El nu a precizat cât plăteşte Romtelecom pentru conţinutul TV, precizând doar că aceste costuri sunt "semnificative".

Romtelecom plătea taxe către furnizorii de conţinut inclusiv pentru clienţii IPTV care foloseau gratuit serviciul.

Cum va arăta noua ofertă de servicii TV a Romtelecom? Ghiman nu a oferit detalii decât despre noua ofertă de servicii IPTV. "În cazul iVariat se menţine preţul dar se elimină un număr de canale din pachet - numărul final de canale va fi de 60. În cazul iStar, care devine iExtra, preţul se măreşte cu 1 euro / lună (fără TVA), dar se adaugă un număr de canale în pachet - număr total canale - 91. În cazul iMaxim preţul nu suferă modificări, dar se adaugă canale - număr total de posturi - 119".

Această reîmpachetare reprezintă de fapt o nouă ofertă de conţinut, adaptată "nevoilor reale ale clienţilor", spune Ghiman care susţine că astfel a "crescut calitatea conţinutului inclus în pachete şi numarul de canale". Vor alege clienţii Romtelecom să meargă înainte cu serviciile IPTV, trecând de la un abonament care nu îi costa nimic la unul de minim 6,1 euro pe lună (TVA inclusă)? Ghiman se declară optimist: "Vorbim de o reîmpachetare, care este de fapt o nouă ofertă de conţinut ţinând cont de analiza nevoilor clienţilor. (...) suntem încrezători că clienţii vor alege să beneficieze în continuare de acest serviciu inovator".

Romtelecom are peste un milion de clienţi pentru serviciile TV, cea mai mare parte (aproape 900.000) utilizând servicii de televiziune prin satelit. Compania Romtelecom îşi dispută cu UPC poziţia secundă de pe piaţa locală de televiziune. Cel mai mare jucător de pe piaţa locală de servicii TV este RCS&RDS.

Sursa: http://www.zf.ro/business-hi-tech/ romtelecom-catre-cateva-zeci-de-mii-de-clienti-mai-vreti-iptv-si-daca-nu-mai-e-gratis-8513729

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...